Deze 5 theesoorten drink je tijdens de Winter

De winter. Het is het perfecte seizoen om jezelf eens goed te verwennen met een warme, troostende kop thee. Iets kalmerends, verwarmends of gewoon iets smaakvols, de realiteit is dat er altijd wel een theesoort is die bij de gelegenheid thuishoort. Wat zijn dus eigenlijk écht winterse theesoorten, die dankzij hun unieke karakter en gezondheidsvoordelen ideaal zijn voor de koude dagen en het snertweer die zich onverminderd opeenvolgen?

1. Kruidige chai

Kruidige chai is de ultieme winterthee! Dit is een rijke en krachtige melange, die zijn wortels van oorsprong vindt in India. Daar werd het gezien als een heilzaam drankje met een symbolische betekenis van gastvrijheid en samenzijn.

Chai combineert zwarte thee met een interessante symfonie van specerijen, waaronder kardemom, kaneel, gember, kruidnagel en zwarte peper. Niet alleen verwarmt het lichaam en geest, chai mixt bovendien de voordelen van al deze specerijen – van de bevordering van de spijsvertering tot versterking van het immuunsysteem.

2. Groene thee met jasmijn

Voor een lichtere ervaring die net zo fris is als het warmte overbrengt, probeer eens groene thee met jasmijn. Dit is een subtiele en rustgevende blend, zeer geliefd in China, die de zachte smaken van groene thee combineert met de zoete geur van jasmijnbloesems. Perfect voor die rustige winteravonden, maar ook als je kou hebt gevat, dankzij de antioxidatieve voordelen van groene thee.

3. Gemberthee

Gemberthee is ideaal voor de koude maanden, want de krachtige eigenschappen van deze wortel is bijna niet vergelijkbaar met andere specerijen en kruiden. Maak je er gebruik van in een verwarmende thee, gemaakt van verse of gedroogde gember, dan heb je niet alleen een heerlijk pittig kopjes, maar zorg je tegelijkertijd voor de bestrijding van verkoudheid en griep.

4. Kamillethee

Kamillethee is de perfecte keuze voor de late avonduren. Dit is een kalmerende, bloemige thee die heel goed kan helpen voor wat ontspanning na een lange dag, evenals een goede nachtrust. Net zoals de andere soorten thee op deze lijst, kent kamille ook ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, wat het een prominente plaats geeft op deze lijst van wintertheesoorten.

5. Rooibosthee

Rooibosthee is afkomstig uit Zuid-Afrika, en is een heerlijke, cafeïnevrije optie voor de winter. Het kent een rijke, aardse smaak en hint van vanille die je zowel geruststelt als opfrist. Rooibos is trouwens rijk aan antioxidanten en mineralen en is een geweldige manier om je lichaam te verwennen tijdens de kille wintermaanden.

Wist je dat je deze selectie van wintertheeën en nog veel meer theesoorten heel eenvoudig online kunt bestellen bij De Theebaron? Van de kruidige diepte van chai tot de rustgevende bloemigheid van kamille, zet een kopje en geniet van de kleine geneugten die deze winter te bieden hebben! Bezoek ook eens de website van De Kruidenbaron voor een hartverwarmend assortiment van kruiden, specerijen, supplementen en handige toebehoren.